Nuförtiden när många människor väljer att skaffa hund, är det viktigt att få all den information som behövs. Hundar har förekommit i hushåll i alla tider, men numera vet man mer om bandet människor och hundar emellan. Man vet att de kan tyda en stor del av språket och förstå en hel del ord. Man är också på det klara med vad hunden behöver för att må bra i hemmet.

Därför ska den här hemsidan guida dig i ditt val av hund, och ge dig ytterligare tips på hur man går tillväga och lära dig mer om hunduppfödning och hundar i allmänhet.

Det finns så många olika raser att välja mellan idag och de har olika användningsområden. Dock kan man välja vilken ras man vill, men vissa hundar har mer eller mindre behov av att användas till olika syften, vilket är viktigt att veta. Den mentala stimulansen kan vara oerhört viktig, beroende på ras.

Tillhör du dem som älskar hundar, eller kanske behöver en hund till jakt etc., så kika in här och lär dig allt som behövs innan du och din fyrbenta vän beger er ut tillsammans.

Här finns även information om mat och vilken näring hunden behöver för att få en allsidig kost, samt motion och konsten att motivera hunden att göra saker.

Det är också intressant med alla nya accessoarer och tillbehör som finns på marknaden idag. Kläder, halsband, leksaker och t.o.m. skor m.m. finns snart i lika stora mängder och varianter som till människor. Vissa saker är bra för hunden, medan vissa egentligen bara är till för mattes eller husses nöje eller välbefinnande.

Så följ med in i hundens värld, alla hundälskare!

Trevlig läsning!