Tillbehör till hunden

Halsband, leksaker, burar, täcken, tröjor och t.o.m. skor och flytvästar är bara några få exempel på accessoarer som du kan köpa till din hund. Tillbehör för de fyrbenta små vännerna, har blivit väldigt populärt på senare tid och det uppkommer fler och fler designers som specialiserar sig på hundkläder.

Vissa saker bör hunden faktiskt ha. Andra saker kan bara du som ägare bestämma om det finns behov eller användning för. Kanske är det mestadels du själv som vill att hunden ska ha en rosa t-shirt på sig.

Koppel och halsband

Koppel eller sele av olika slag är ett måste om du har hund. Även om hunden kan gå lös eller bor på landet, finns det tillfällen då den ska vara kopplad. Det finns många olika koppel att välja mellan. Strypkoppel, halvstryp, halsband med koppelspänne och sele är de vanligaste alternativen.

Halsband är bra att ha om hunden kommer bort.

Till valpen

Att ha en hundkorg med något som luktar hundmamma, är en bra sak för att göra valpen trygg.

En valp bör inte ha strypkoppel den första tiden. Den drar i alla fall inte för hårt eftersom den är så liten.

Matskålar och vattenskålar så den alltid vet var maten finns bör köpas in, samt en del bitleksaker eftersom valpar får nya tänder och det kliar i munnen på dem. Då slipper du att få dina möbler förstörda.

Leksaker i mängder?

Vissa hundägare överöser sina hundar med olika leksaker, andra skaffar inte lika många. Oavsett vilken typ av hundägare du är, så se till att leksakerna inte är farliga eller har fått dåliga betyg i tester. Tuggben är bra att ha för de rensar tänderna. Att försöka sig på att borsta tänderna på sin hund kan antingen vara en enkel syssla eller fullkomligt omöjligt. Tuggleksaker brukar därför alltid gå hem, då de har en trevlig lukt och smak för hunden.

Det finns också olika leksaker och tillbehör beroende på vad din hund används för. Brukshundar brukar ha apportleksaker för träning, medan jakthundar behöver reflexer.

Omvårdnad

Klotång, hundschampo, godisväska, munkorg och borste är andra tillbehör som hundägare kan tänkas köpa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *